Thursday, September 10, 2015

Resepi Ayam Sweet Sour Yang Sedap dan Mudah






Hi.
Saja menggagahkan diri update blog. Ni aku baru abis masak ayam sweet sour.
Pagi tadi tak masak sebab ada lagi balance lauk kari ayam mak mertua bagi and ayam masak merah. So uncle d just masak nasi n panaskan lauk. Pandai pandai la makan apa yang ada.uwais pun aku just bekalkan telur hancur.just masukkan sayur n cheese. Makan aje aji kecik tu.kihkih




So.ni resepi ayam sweet sour. Kali kedua masak selepas yang pertama mendapat pujian dari suami.errrr...tak cakap pun. Cuma dia makan sampai licin, tambah 3 kali.maknanya sedap lettewwww...kahhhhkahkah



Ayam (goreng celup tepung kfc)

Sediakan sos sweet sour.

- tumis kan bawang merah n bawang putih(aku tumbuk.siap tambah cili api coz uncle d suka pedas)
-masukkan air.ni agak agak la berapa ketul ayam ko.
- masukkan sos cili, tomato,tiram. Perahkan limau sikit sebab aku takde sos plum
- bubuh garam n lada putih. Then masukkan bancuhan air tepung jagung. Tepung jagung takde boleh pakai tepung gandum.jadik jugakkkkk u ols
-last, masukkan ayam kfc ko tadi.siap.



* boleh bubuh tomato
* ingat. Sos cili adalah 2x ganda sos tomato.2 sudu sos tomato, 4 sudu sos cili. Sos tiram cukup 1 sudu.







Sekian.resepi masak dari chef win. Anak angkat chef wan tak jadik. Kahkahkah




















1 comment:

nak komen? silalah. terima kasih daun keladi, senang-senang komen lagi:)