Wednesday, April 22, 2015

Resepi Kek Batik tanpa Telur dan Mudah Lagi Sedap!





Hai.
Hari ni nak bagi resepi plak.
Resepi mak mak yang tetiba je menggatai nak mencuba buat kek.
Yeah.kek yang tak payah guna oven.
Tau tau dah siap.





Bahan :

1 buku buttercup
2 cawan milo
1/2 cawan susu pekat
Sebungkus biskut marie





Kaedah penyediaan:

1) panaskan butter. Bila dah cair, masukkan milo dan susu.
2) dengan sepantas yang boleh, patah patahkan biskut marie.
3) campakkan dalam butter susu milo yang sudah cair lalu gaulkan dengan segera. Jangan                 lama lama k sebab takut terpahit. Ngehngeh
4) lenyekkan.tekankan.sammmmmpai rasa padat.




Letak plastik. Pasai senang nanti nak keluarkan and potong.







Lepas dah padatkan. Biarkan sejuk sikit pastu masuk dalam fridge.
Bangun pagi tadi. Cepat cepat potong. Slurrrrpppppp.







Uncle d tanya. Kek apa yang aku buat?
Sebab dia tak dengar bunyi apa pun.
Tau tau dah siap.
Ekekekekeke








Soalan asbenggg: camne boleh dapat bentuk gini win?cantik.
Wahahaha

6 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. panaskan butter atas api ke?? and boleh ke kite buat kek batik tanpa api?? sy baru nk blajar buat kek batik tapi malas nak masak ats api. hihi

    ReplyDelete
  3. a'ah.... sy masak terus atas api... campak semua nya dlm kuali. boleh je tak pakai api. awak kena tggu butter cair la pd suhu bilik.

    ReplyDelete

nak komen? silalah. terima kasih daun keladi, senang-senang komen lagi:)