Sunday, April 19, 2015

#deko rumah# - hias ruang tamu dengan TOPKHAT





Hye.
Geli plak ayat deko tuh.
Tapi sebab asik baca belog orang. Aku pun nak gak buat. Walau tak berdeko benor.
Kahkahkah



Entri ni bukan berbayar pun. Takdak lah aih. Sesen pun takdak.
Ni memang saja je nak share.
Masa aku dengan uncle d duk tengok rumah ni. Aku memang da terbayang konsep n cara nak hias.kemahennnn ngko...kihkihkih
Apa nak buat.jenih pompuan kuat berangan.





Kira memang dari nak beli rumah, aku dah aim ayat quran atas kanvas ni.
Dah survey banyak da.
Yang ni lah berkenan kat hati. Ni website dia. Latest design. Ikut trend la orang kata.
topkhat
Cantik-cantik temah...minah...tipah....hahaha








Aku beli time diorang buat sale.
Time kasih topkhat.
Kalo tak, jenuh kumpul duit sampai rm655.
Bwahahaha






 




eksaited gila masa baru sampai parcel nya. 
penat ngangkut sorang sorang sambil dukung uwais budak demok...
ngeeeee
Thanks topkhat.









Sebenarnya ai is malu nak tunjuk ruang tamu ai.
Bukan apa. Belum berdeko sangat pun.
Money is not always in my handdddd
Agagagaga











Tengok la haaa....kecarpet carpet pun belum ada.
Semua duk tunggu bajet.
Harap bulan depan or before raya (sedapkan ati), carpet bisa dibeli.
Biar la orang datang umah selesa.
Takde ler togel gitu jer.
Tu korang ignore je la gambar gitar tu.
Laki aku la.dah main berjam2, pastu tak reti nak simpan.






Ruang tamu ni ruang khas untuk orang datang.
Kiranya.aku anak beranak memang jaranggggg duduk lepak sini.
Sebelum ni.uncle d selalu gak kena bebel ngan aku.
Sebab dia suka buat kerja sambil ambik cushion tu jadik pengalas dia.
Aku kan pantang.
Pantang tengok.
Hahaha
Aku cakap.aku nak pakai sofa ni untuk long term.
Kalo mampu nak belikan lagi. Sila la jahanamkan.
*kening ziana zeng*









 Ni la bahagian yang terpaksa tutup mata dulu sementara kumpul duit.
Pasu ngan bunga tu aku pakai dari rumah lama dulu.
Tunggu le mak awin ni berduit ye noks...hahaha
Meja ngan jam dinding tu pun sama. Pakai je la mana yang ada.





Uncle d cakap. Dia nak beli TV untuk letak kat sini.
Aku pulak ,akan pikir design untuk buat kabinet tv pasang siap.
Errrr... pikir duit sekali kot. Kahkahkah
Tapi tu la. Nak tunggu uncle d beli tv entah bila. Asik survey je manjang.agagagaga





Ok lah. Ni je ruang tamu aku.
Pasni kalo ada pape yang aku rasa eh eh perasan cantik rumah aku ni aku up la lagi entri.
Da belog aku kan.
Kertu pun kertu la.
Hahahahahahahaha








No comments:

Post a Comment

nak komen? silalah. terima kasih daun keladi, senang-senang komen lagi:)