Thursday, February 5, 2015

# Renovation Rumah # - Tips Cari Kontraktor Ubah Suai Rumah




Hi
Hi
Hi
Ceh. mood happy la konon
Yezzzaaaa....rumah da nak siap renovate


Rumah yang kami dok pakat beli last year


Ni la haaa rumah kitorang. akhirnya bakal dihuni bertiga. kehkeh *excited mode*







Jiran sebelah, Kak Zue, kawan satu tempat keja. sebelah kak zue pun kawan 1 keja gak. shida. bwahahahahahaha






Ni bahagian belakang. ada laa dalam 4 kaki. plan asal, aku tak nak pecahkan pun dinding. konon nak buat lubang kat tingkap tu, pastu buat dapur basah. bila tanya jiran sebelah, dia kata muat la sinki sebijik. aku cam, hoh, apakah...???? akhirnya, aku decide buang je tembok asal, anjakkan semua nya ke belakang. tingkap boleh pakai lagi. mula-mula, nak buat toilet kat belakang. tapi sebab bajet tak cukup, maka buat stor. toilet asal di tengah-tengah rumah terpaksa dikekalkan. sob sob sob. berhadapan dengan stor, aku nak letak mesin basuh.







 

Nak cari kontraktor bukan senang. ada banyak dugaan. dugaan duit dengan bajet ciput, dugaan mulut orang yang suka tanya, bilaaaaaa nak pindah rumah? hoih. ingat senang ke nak pindah macam tu je? kang mintak duit selepuk kang baru tau ;p



Tips mencari kontraktor untuk renovate rumah


1) Mesti tengok hasil kerja mereka.  Ko kena rajin berjalan survey sana sini.
2) Tanya bajet berapa. Kalau bajet kau ada sekian-sekian, sila tanya apa yang kau boleh dapat.
3) Tanya orang yang sudah bekerjasama dengan kontraktor. apakah kontraktor boleh dipercayai???
                                                        



Kronologi kisah renovate rumah yang bukannya besaq pun

1) Aku tengok rumah mokteh yang direnovate wak joe. terjatuh cinta dengan hasil kerja wak joe. maka berharap sekiranya wak joe boleh renovate rumah aku gak.
2) dalam bulan 11, wak joe dalam dilema. atas sebab-sebab tertentu, dia mintak kitorang tunggu @ pasrah carik kontraktor lain.
3)  dengan hati yang sedih campur berbelah bagi, try gak cari kontraktor lain. first kontraktor, orang melayu. kubagikan nama haji A. siap tengok rumah, dia cakap quotation dalam 17k. masa discuss, aku rasa tak puas hati. sebab aku nak dapur sekian sekian designnya. yang dia memandai-mandai nak ikut selera dia. aku tanya-tanya jiran sebab diorang pun ada yang pernah buat dengan dia. semua cakap, dia selalu mintak tambah duit. dari harga bincang 17k, mau jadik 25k!!! mana aku laki bini nak cekau duit?
4) Then, babysitter uwais bagitau ada kontraktor indon. lupa pulak tanya nama. dia pun mintak dalam harga yang sama. masalahnya, aku tengok dia datang berlenggang kangkung. tak bawak pun pita ukur ke hape jadah. kang jangan lain yang aku mintak, lain yang aku dapat.
5) kemudian, jumpa pulak kontraktor yang selalu buat keja kat kilang. harga pun lebih kurang Haji A. untuk table top n part mozek, dia serah kat kawan dia. aku tak pernah tengok hasil kerja kawan dia. tapi ni lah yang boleh dipercayai selain wak joe tadi. kalau konfem wak joe tak dapat turun, aku pakai dia.
6) kontraktor melayu gak. kawan-kawan kenal kan. ni pun salah sorang yang tak memahami apa aku nak buat. ada ke patut nak bagi aku papan je buat table top? helloooooo....ko faham ke tak design aku?
7) akhirnya, sudah jadik rezeki, wak joe turun gak. hahahahaahaha. elok-elok je uncle d dapat dividen asb + cek lebih loan rumah dah masuk . chantik!!!









living hall. aku mintak diorang cat sekali. cat aku beli. macam biasa, warna cat, lampu kipas semua, adalah hasil keputusan aku selepas berbincang dengan uncle d. ngeeeee

















haaaa....kita nak dapur gini. rumah zaman sekarang, dapur bukan besar mana. sebab tu aku google, baca majalah sana sini just untuk pastikan aku tak menyesal buat table top design gini and paling penting, jimat ruang. i ada anak kecik u ollsss. 
ni table top G-shape. he he he
sebab uncle d tak nak fridge menghadang laluan nak ke dapur, so terpaksa letak kat space yang ada tuh. apa nak buat. sama-sama punya duit, kena gak pikir dia punya perasaan.*perasaan sangat.kahkah*














asal nya adalah toilet duduk. ai laki bini mana boleh nak berduduk-duduk ni. takde feel. maka pecahkan toilet kepada toilet cangkung termasuk dalam list renovation. mengalir duit lagi. tsk tsk.









hai. ini stor yang saya cakap ni. ada lebih mozek bilik air, wak joe pasangkan kat stor. dah cantik sikir stor mak noks.


















   dapur, sinki, paip, memang beli dari kedai yang sama. 3 barang, tapi aku bayar 1k. ceh. terbang bonus ujung taon aku. kalau gi kedai emas, da dapat yang bling bling nya kat tangan. hahaha







warna hijau kat dalam master bedroom. lampu ala-ala IKEA  tu aku yang nak sangat. cam romantik la konon. bwahahahaha



ok. ini saja entri pasal rumah. will update later once its done. tak sabar nak pindah rumah, nak deko *deko sangatttt*
banyak benda nak kena kira balik ni. 
duit langsir, duit pintu kabinet, karpet, sofa @#$%^&*(!@
*nanges*









                                                            nah.lama tak letak pic anak.
                                                         rumah, kereta = tumpang rezeki anak.




:: sesapa area n.9 nak2 kat seremban yg nak renovate rumah or area memana lah, yg nak servis n harga bagus, leh contact wak joe sendiri. 017 6659299. Aku memang puji hasil kerja dia. Thorrrbaik.


138 comments:

  1. salam..berap kos tambah belakang 4 kaki tu yer...tgh survey2 juga ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tukang rumah. Didi bin Abdul Rasek. 0173671864 / 0176936481. Dilynconstructionsupplies@gmail.com

      Delete
    2. Tukang rumah. Didi bin Abdul Rasek. 0173671864 / 0176936481. Dilynconstructionsupplies@gmail.com

      Delete
    3. Komen kat bawah kata tukang ni penipu...macam2 hal...

      Delete
    4. Sila berhati2 dengan si PENIPU ini...

      Delete
    5. This comment has been removed by the author.

      Delete
    6. 014-9102226 (azwan) - kontraktor buat perumahan di sekitar prima saujana

      Delete
    7. Bisa cek blog saya juga untuk contoh desain rumah minimalis :)

      Delete
    8. Hikmah Al Karrar Reno 0166007303
      Cantik, murah, berpengalaman

      Delete
    9. 0163124030 anto tukang tile

      Delete
  2. salam..berap kos tambah belakang 4 kaki tu yer...tgh survey2 juga ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam..nk tye ckit, rm20k tu kos sume ke tmbh dapur tu je? Tq

      Delete
    2. Salam..nk tye ckit, rm20k tu kos sume ke tmbh dapur tu je? Tq

      Delete
    3. Tukang rumah. Didi bin Abdul Rasek. 0173671864 / 0176936481.

      Delete
  3. salam..wak joe boleh cover area kluang x ? sbb tegok umah mcm kt kluang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh kol dia. sy ada tgglkn no dia.

      Delete
    2. Assalam..sis nk tye klu buat kabinet n tiles di dapur je ngn wak joe bape ye

      Delete
    3. Tukang rumah. Didi bin Abdul Rasek. 0173671864 / 0176936481.

      Delete
    4. Tukang rumah didi bin Abdul rasek telah menipu saya..sbaiknya jgn ambil dia..janji 10hari kerja siap tp 30hari baru siap 40% kerja..duit rm2,700 telah dbayar sbg upah,ttpi kerja berlengah2.. Jgn tertipu dgn keperibadian ssorg yg tidak jujur dlm mcari rzki..saya haramkan duit saya dunia dan akhirat..

      Delete
    5. Tukang rumah didi bin Abdul rasek telah menipu saya..sbaiknya jgn ambil dia..janji 10hari kerja siap tp 30hari baru siap 40% kerja..duit rm2,700 telah dbayar sbg upah,ttpi kerja berlengah2.. Jgn tertipu dgn keperibadian ssorg yg tidak jujur dlm mcari rzki..saya haramkan duit saya dunia dan akhirat..

      Delete
    6. Sama.. saya juga dah terkena.... dia dh banyak tipu duit org.. hati2 dgn warga sabah bernama Didi Abdul Rasek.... cara kerja gali lubang tutup lubang....duit sy byk habis dh dia kerjakan....

      Delete
    7. This comment has been removed by the author.

      Delete
    8. This comment has been removed by the author.

      Delete
    9. This comment has been removed by the author.

      Delete
    10. This comment has been removed by the author.

      Delete
    11. This comment has been removed by the author.

      Delete
    12. Wahai Didi, jangan cabar orang sangat la... Tunggu lah.. Giliran awak akan sampai. Allah bayar 'cash' untuk awak nanti. Jangan beselindung disebalik pakaian anda...

      Delete
    13. Assalamualaikum. Saya Didi bin Abdul Rasek ingin meminta maaf kepada sesiapa yang pernah mengalami masalah ketika mengunakan perkhidmatan saya sebagai tukang rumah. Saya telah menyedari kesilapan saya dan saya ingin membaiki kesilapan saya. Saya berjanji kesilapan tidak akan berlaku lagi dalam perkhidmatan saya. Insya Allah

      Delete
    14. En. Didi minta maaf senangla... duit kami bila nk bayar balik

      Delete
    15. Hidup bukan untuk gagal. Kegagalan bukan pemusnah kehidupan tetapi permulaan menuju kejayaan.

      Delete
  4. Sy membuat kerja2 ubah sui rumah dan pejabat..kolam ikan dan lndskap terbuka untuk daerah bangi,kajang,cheras,serdang,puchong dan nilai..berminat bole call sy 0192945175

    ReplyDelete
  5. Sy membuat kerja2 ubah sui rumah dan pejabat..kolam ikan dan lndskap terbuka untuk daerah bangi,kajang,cheras,serdang,puchong dan nilai..berminat bole call sy 0192945175

    ReplyDelete
  6. terima kasih sy mmng tngah cari tukang ubah suai rumah..sbb skrng sy takut nak pilih mane2 sbb belakang umah sy guna kan orang melayu tu smpai 50k tmbah dapur kawasan dekat rumah rakyat panchor..mcm agak mahal..nnti nak mntak wakjoe dtng rumah tngok dulu kawasan rumah cm mne,,,terima kasih ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam , sy adamlutfi. Warga indonesia, tpi dah 15 tahun pengalaman bina/ubahsuai rumah. Dulu ikut tokey, tpi dia ambik untung byk, pekerja semua lari. Skrg kerja sendiri, sy xde lesen tpi contoh gambar rumah yg dah buat byk. Boleh tgok, harga boleh bincang, sistem bq , qou boleh anggar kalau tuan2 ada layout. Area gombak , greenwood selayang wangsamaju setapak, boleh call 0123407710, insya'Allah boleh bantu,

      Delete
    2. Assalamualaikum.
      Saya kontraktor bumiputera Fasa Bina Construction. Beroperasi di sekitar Seremban, Senawang, Nilai dan kawasan sekitar. Saya mempunyai kelulusan Degree Kejuruteraan Awam. Telah terlibat selama 8tahun dalm bidang pembinaan. Sesiapa berminat untuk sebarang kerja ubahsuai, boleh mnghubungi saya untuk perbincangan lanjut berkaitan binaan mengikut kehendak pelanggan dengan kos yang berpatutan. Boleh hubungi saya di 0123382840 (Favilah). Juga boleh whatApps. InsyaAllah akan di beri perkhidmatan terbaik mengikut kehendak pelanggan.

      Delete
    3. Panggil lah saya murah murah aje.semua saya boleh buat.sebiji banglo pun blh.kemas.bersih .kualiti dan selamat.janji ada kerja sudahlah

      Delete
    4. Panggil lah saya murah murah aje.semua saya boleh buat.sebiji banglo pun blh.kemas.bersih .kualiti dan selamat.janji ada kerja sudahlah

      Delete
  7. man at work constructionOctober 3, 2015 at 11:55 AM

    Perlukan kontraktor yang mesra pelangan? Pengalaman dalam bidang pembinaan dan pengubahsuai dalaman dan luaran? Berpengalaman sebagai konsultan dan perunding? Memerlukan sebut harga dan spesifikasi yang terperinci? Berdaftar dengan Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan Malaysia? Harga yang berpatutan dan qualiti kerja yang tinggi? Kami ada kriteria tersebut.

    Perkhidmatan meliputi pengubahsuaian rumah dan pejabat, rekabentuk dalaman, pendawaian, plumbing, perabot dan penyelengaraan.

    Kawasan berperasi di Melawati, Ampang, Cheras, Ukay Perdana, Bukit Indah dan sekitar Kuala Lumpur.

    Untuk perkhidmatan yang terbaik tanpa memeningkan kepala pelangan, sila hubungi saya di talian dibawah.

    Ari - 017 8767396
    Man At Work Construction

    ReplyDelete
  8. bandingkan harga kami, saya sedia memberi khidmat terbaik pada kadar yang mampu milik bukan mampu tengok..sila whatsapp 0127399682 BESI BERANI HD ENTERPRISE ( sa039152-x )..bumiputera

    ReplyDelete
  9. bandingkan harga kami, saya sedia memberi khidmat terbaik pada kadar yang mampu milik bukan mampu tengok..sila whatsapp 0127399682 BESI BERANI HD ENTERPRISE ( sa039152-x )..bumiputera

    ReplyDelete
  10. salam..area mana ye rumah awk kat seremban?saya baru nak pindah seremban kt bdr seri sendayan.saya baru je renovate rumah

    syureinadiaries.blogspot.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy duduk kluang. parents yg duk srmbn jaya

      Delete
    2. Panggil saya je puan.murah murah kemas kualiti.janji ada kerja sudahlah.shah 0122708467

      Delete
    3. 0196886431...ajoy....nal dtg tgk rumah tgg renovate..taman matahari higgt senawang....harga boleh bincang

      Delete
    4. Perlukan perkhidmatan ubah suai rumah, sila hub kami.0123744967

      Delete
    5. 0163124030 anto tukang tile

      Delete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. Salam, saya nak renovate rumah kampung. di Pantai, Seremban, Ada siapa2 yang boleh sy dapatkan bantuan x. Rumah sekarang tiada penghundi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Panggil lah saya murah murah je.janji ada keje.0122708467

      Delete
    2. Panggil lah saya murah murah je.janji ada keje.0122708467

      Delete
    3. 0196886431...harga kasih syg sy bagi..hehe

      Delete
    4. Assalammualikum.. sya area seremban... 0196926771.. kalo ade pape yg boleh sya bantu coll sya..

      Delete
    5. 0163124030 anto tukang tile

      Delete
  13. Assalam tuan/ puan .sy membuat keje2 renovate rumah dan pejabat..jenis pekerjaan sy...sambung rumah ..pasang tile,plaster siling,wayaring,plumbing,buat porch,vinyl floor,wallpaper,landskap dan kolam hiasan dan kerja2 civik lainnya.ltebuka untuk kawasan bangi,kajang,serdang,putrajaya,cheras,0uchong,ampang ,kl ,sepang,bndr sri putra dan nilai,hubungi no sy 0192945175 or wssp sy d no 01129110298 ( amir)

    ReplyDelete
  14. khidmat wiring dan rewiring rumah dan premis.. sekitar kl/selagor..
    tambah/ubah point lampu
    tambah/ubah point soket 13amp
    ubah db
    wiring/pasang water heater
    dan sebagainya lagi.
    inshaa allah,below market price
    perkhidmatan terbaik dan fleksibel mengikut bajet anda... inshaa allah semuanya boleh dibincangkan... 0182567973 KHEISYA ENERGY ENT. (khairol)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Panggil lah saya dah 15 thn saya ikut cina.satu banglo pun saya blh buat jgn risau murah murah je saya ambik utk renovation ni.janji ada kerja.bersih kemas selamat dan kualiti.blh call tanya tak mslh dan tak ada cash pun.janji ada kerja sudahlah.0122708467

      Delete
    2. Panggil lah saya dah 15 thn saya ikut cina.satu banglo pun saya blh buat jgn risau murah murah je saya ambik utk renovation ni.janji ada kerja.bersih kemas selamat dan kualiti.blh call tanya tak mslh dan tak ada cash pun.janji ada kerja sudahlah.0122708467

      Delete
  15. Kami ada buat kerja ubahsuai rumah, untuk bertanya dan bincang hubungo kami di 0166831958

    ReplyDelete
  16. ♣ LOOKING CONTRACTOR FOR RENOVATION ? ♣

    MURAH ! MURAH !! MURAH !!!

    Buang/pasang tiles,dinding,ikat batu,plaster,partion,plaster celing,pagar, tukang cat, marble polish, table top, plumbing, roof leaking,wiring,aircond service, pindah barang2, potong pokok/rumput,landscape, buang sampah, kerja tanah,cleaning house/office area,cuci menhol/kolam/tangki air/lowangkan, container load/unload, kerja part time/full time. permanent/temporary pekerja supply. any time any work plz contract---
    H/P : 016 6852 670 MD. MOIN
    email: bdimind@gmail.com
    whatapp: 0123079645
    (good year, court 10, usj 15, subang jaya)....tq

    (NB: SERVICE INSIDE SELANGOR MALAYSIA ONLY)

    ReplyDelete
  17. kami dari JBP MAJU CONSTRUCTION & TRADING menawarkan perkhidmatan pengubahsuaian rumah dan pembinaan rumah di kawasan selangor, negeri sembilan, KL.. harga sangat berpatutan.. untuk maklumat lanjut tentang syarikat kami, boleh call :

    013-6907173 (emy)
    emel : jbp.maju@yahoo.com

    website :
    http://www.jbpmajuconstruction.simplesite.com

    ReplyDelete
  18. kami dari JBP MAJU CONSTRUCTION & TRADING menawarkan perkhidmatan pengubahsuaian rumah dan pembinaan rumah di kawasan selangor, negeri sembilan, KL.. harga sangat berpatutan.. untuk maklumat lanjut tentang syarikat kami, boleh call :

    013-6907173 (emy)
    emel : jbp.maju@yahoo.com

    website :
    http://www.jbpmajuconstruction.simplesite.com

    ReplyDelete
  19. Jika ada penyataan tentang renovation hubungi sy...saya kuli..saya tokei...pengalaman 13 tahun...sekarang renovation rumah di senawang...sblum ni dalam daerah pahang...jika ada pertanyaan boleh tanya saya walau minta pendapat...0192102720..wan

    ReplyDelete
  20. Jika ada penyataan tentang renovation hubungi sy...saya kuli..saya tokei...pengalaman 13 tahun...sekarang renovation rumah di senawang...sblum ni dalam daerah pahang...jika ada pertanyaan boleh tanya saya walau minta pendapat...0192102720..wan

    ReplyDelete
  21. sebelum renovation ada tak mintak dekat majlis perbandaran untuk tambah yang belakang tu.

    ReplyDelete
  22. Assalam.. nak tanya sikit.. tandas duduk tukar cangkung brpa kos nyer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu kne tnye kontraktor. sbb sy kire sume. dapur n lain2

      Delete
  23. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  24. Mcm best je design dapor tu, sis bole x bg no tel wak joe tu, sy nk tnye dia costing klu renovated rumah if tambah bilik,ruang rehat,dapur n bilik air..rm 30k cukup x agak2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila hubungi kami jika anda pelukan contractor ubah suai rumah. 0123744967.

      Delete
  25. Salam... saya baru pas reno rumah saya... area paya rumput melaka... rumah semi d single storey.. 30x48 build up... 40x85 total keluasan... besar la gak.. banyak cermin plak tu :)
    Nak share pengalaman.. scope reno : cornice utk ruang tamu n dry kitchen, kitchen cabinet plus tall unit utk dry kitchen (agak luas), table top for wet kitchen, wiring plus installation termasuk auto gate wiring & door bell, tv panel, tv hanging kabinet, grill utk satu rumah, tambah tembok batu kat wet kitchen plus pintu besi... saya survey 5 contractors... quotation average rm40k.. but finally saya jumpa ah keong... quotation dia cuma rm27k... rumah saya dh 80% complete.. keje kemas... contractor dia pun sume jenis tua2 n experience... ramai gak teman ofis saya dh start mintak quotation dari dia... rasa nak share cuz price dia sgt bagus plus keje pun kualiti... dia cover area melaka seremban hingga ke kl... bley minta quotation for free n compare dgn kontraktor lain... manela tau bley save $$$ :)
    if nak more detail, bley pm saya... 0165444303...saya bley share skali pix umah saya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. pm saya..kot2 sudi share pic reno rumah. Wan 0165444303 inshaAllah..kalo may2017 dpt kunci rumah

      Delete
    3. ASlmkm en.zainal, mohon PM sayanumber ah keong tu. shukor(0172645563)

      Delete
    4. Boleh pm gamba Ah keong tu reno rumah awak tak.. 0124489686..rumah saya di pedas rembau

      Delete
    5. blh share no kontraktor tu x?..nak renovate rumah di seremban

      Delete
  26. Camne nak panggil kontraktor2 tu utk bg quotation sedangkan kita belum confirm nk ambil dia? Diaorg nak ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rumah kat mana kak...sy dtg bagi harga...sekarang tgh renovate rumah di taman matahari hight..no 301 jln matahari 11...boleh dtg tgk kualiti kerja sy...0196886431..ajoy

      Delete
  27. sepatutnye xde masalah... kebanyakan contractor mmg bagi free quotation... kalau x buat pun takpe...

    ReplyDelete
  28. sepatutnye xde masalah... kebanyakan contractor mmg bagi free quotation... kalau x buat pun takpe...

    ReplyDelete
  29. Tengok dalam ni mcm2 kontraktor dok promote khidmat masing2.. yang membezakan adalah harga dan kualiti kerja.. tapi semua orang mementingkan kualiti terbaik pada harga paling murah. Pendapat saya kena cari kontraktor yang dia sendiri adalah pekerja juga.barulah dapat jimat kita sebagai tuan rumah.bukannya yg kontraktor nk jadi runner je bagi quotation pastu makan untung..biasanya kontraktor macam ni untung 30% daripada harga keseluruhan. Kalau dpt tukang yg dia pun buat kerja at least kos tu dah jimat.. kesimpulannya jgn cari kontraktor yg jenis mkn untung macam ni..
    Just sharing pendapat saya.terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. KALAU KONTRAKTOR ADA COMPANY ATAU BERDAFTAR TAK RISAU BOH, KONTRAKTOR PERSENDIRIAN/WARGA ASING NI BHAYA,KLAU DIA BAWAK LARI DUIT DEPOSIT MCM MNE? MNE NAK CARI? AND KOMEN TU JGN NAK DOWN KAN ORANG..

      Delete
  30. Saya ada menjalankan pemasangan tinted pada cermin rumah dan bangunan. harga serendah rm2/ sqfeet. dijamin berkualiti. kalau tuan-tuan nak pasang sendiri pun boleh. bagi ukuran dan specs. tiada minimum order. free quotation. call/wasap 019-6406282 rozaain

    ReplyDelete
  31. Salam..nk tumpang tanya..20k tu termasuk table top tu ke? As per awk punya comment Wak Joe punya kerja okkan..so nk tnya ada msalah leaking ke x..sbb da kol wak joe tadi igt nk amik dialaa..tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasa 1 harga siap tabletop..sebelum ckap jadi.. pasti kan betul2.. harga dye minta selamat mana dye boleh buat.. kena pasti kan.. sebb ade kontrator ambik 1 harga.. bila last sekli minta tambah duit sebb harga mozek lain.. igat.. sebelum jadi.. pasti kan kerja mula dari a siap sampi z..jagn kerja mula dari a abis c.. peyudah 20 jadi 50 k.. sya tukang..mix indonnesia.. campur.. tpi tak ambik sendri.. sya ikot Cina..sya bukan ape.. sya kesian tkot org kena tipu bulat2.. jadi ape yg sya ade.. pegalaman yg sya beljar.. boleh sya bantu sesama bangsa.. klo ade pape nak tanya boleh coll sya.. 0196926771

      Delete
    2. 0163124030 anto tukang tile

      Delete
  32. Azwin, cantik la design dapur. sukanya.

    ReplyDelete
  33. saye contractor insya allah quality dn berpatutan,,, area selayang dan sekitar,,, hubungi saye 0168533391

    ReplyDelete
  34. saye contractor insya allah quality dn berpatutan,,, area selayang dan sekitar,,, hubungi saye 0168533391

    ReplyDelete
  35. Tgh cari kontraktor jugak ni utk area bangi/kajang tapi kena ada design sendiri ke?

    ReplyDelete
  36. Tgh cari kontraktor jugak ni utk area bangi/kajang tapi kena ada design sendiri ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,blh hubungi saya 012-9457682 khairul

      Delete
    2. Salam perlukan contractor ubah suai tumah, kedai, sila hubingi kami. 0123744967.

      Delete
  37. SAYA SEDANG CARI CONTRACTOR. RUMAH D SHAH ALAM.. TAPI NAK EXTEND KE DEPAN, PECAH TANGGA N EXTEND BELAKANG.. KALAU ADA CONTRACTOR YG BERMINAT NAK VIEW.. WHATSAP SY 013 3520995

    ReplyDelete
  38. ASSALAMUALAIKUM TUAN/PUAN. KAMI KONTRAKTOR RENOVATE RUMAH DAN BUAT RUMAH AREA SELANGOR TERUTAMA LEMBAH KLANG. KERJA BERMUTU DAN ADA WARANTY INSHA ALLAH. BOLEH HUBUNGI 0122528706-EN. MAT UNTUK SITE VISIT DAN QUOTATION. TERIMA KASIH

    ReplyDelete
  39. Saya nak buat pagar separuh batu separuh + tempered glass(dah ada kontraktor glass). Saiz pagar 40x80 semi d putrajaya. Kontraktor yg berminat boleh bagi quotation di srwealthenterprise@gmail.com beserta hasil kerja.sekian. pelan perlu dapat kelulusan perbadanan putrajaya. Tq

    ReplyDelete
  40. Saya nak buat pagar separuh batu separuh + tempered glass(dah ada kontraktor glass). Saiz pagar 40x80 semi d putrajaya. Kontraktor yg berminat boleh bagi quotation di srwealthenterprise@gmail.com beserta hasil kerja.sekian. pelan perlu dapat kelulusan perbadanan putrajaya. Tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam tuan, sila hibungi kami jika anda pelukan contraktor uabh suai rumah, 0123744967

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  41. Saya tengah cari kontraktor wet work untuk buat lantai, tembok dan tukar tiles. Area Batu Caves dan sewaktu dgnnya. Kalau boleh tak nak through kontraktor runner yg tau cari job je pastu markup kaw2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam.hubungi kami, jika anda perlukan contractor ubah suai rumah. 0123744967

      Delete
  42. Salam..nak kena naik turun Majlis Perbandaran ke tidak kalau nak besarkan dapur camtu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalo tambah mne2 ruang, mmg kne bt pelan.

      Delete
  43. Perlukan contraktor ubah suai rumah, sila hubungi kami. 0123744967

    ReplyDelete
  44. Asalamualaikum tuan/puan. Saya mengambil sub utk kerja kerja project high rise dan renovation. Sekarang project di seremban 3 unicity uitm. Harga kerja berpatutan. Kerja mengikut masa dan quality di utamakan. Boleh terus hubungi saya atau WhatsApp 0173067458. Azhar

    ReplyDelete
  45. Asalamualaikum tuan/puan. Saya mengambil sub utk kerja kerja project high rise dan renovation. Sekarang project di seremban 3 unicity uitm. Harga kerja berpatutan. Kerja mengikut masa dan quality di utamakan. Boleh terus hubungi saya atau WhatsApp 0173067458. Azhar

    ReplyDelete
  46. Hendak renovate rumah di tanjung kling melaka , ada contractor berpengalaman dan harga murah ? Nak tambah lantai tepi rumah.tkasih

    ReplyDelete
  47. As salam..nk ubahsuai rumah tanpa melalui oang tengah?sila lawati web kami :www.ubahsuai.blogspot.com / watsapp : 016-2145413

    ReplyDelete
  48. Salam nk tnya kalo sy nak buat complain berkenaan rumah sya yg diextend dapur tp skrg dh 7 bulan complaint masalah slab leaking tak diambil endah sekadar tampal gam or silikon. Ke mana patut sya salurkn complaint ini. Company nama HMMZ trading or ikhwaniaga resources. Farihan rahim

    ReplyDelete
  49. Salam nk tnya kalo sy nak buat complain berkenaan rumah sya yg diextend dapur tp skrg dh 7 bulan complaint masalah slab leaking tak diambil endah sekadar tampal gam or silikon. Ke mana patut sya salurkn complaint ini. Company berdaftar nama HMMZ trading or ikhwaniaga resources.kontraktor Farihan rahim ayah dia pakcik rahim

    ReplyDelete
  50. Salam nk tnya kalo sy nak buat complain berkenaan rumah sya yg diextend dapur tp skrg dh 7 bulan complaint masalah slab leaking tak diambil endah sekadar tampal gam or silikon. Ke mana patut sya salurkn complaint ini. Company berdaftar nama HMMZ trading or ikhwaniaga resources.kontraktor Farihan rahim ayah dia pakcik rahim

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalo ikut pengalaman saya, mlasalah tu sepatutnya kena water proof balek,

      Delete
  51. Betul kena waterprofing balik tp kontraktor xbuat2 smpai skrg just letak gam. Rumah bukan nak duduk sehari dua. jd sy nk ambil tindakan. Apa tindakan patut sy buat? Ke mana harus dicomplaint.tq

    ReplyDelete
  52. Betul kena waterprofing balik tp kontraktor xbuat2 smpai skrg just letak gam. Rumah bukan nak duduk sehari dua. jd sy nk ambil tindakan. Apa tindakan patut sy buat? Ke mana harus dicomplaint.tq

    ReplyDelete
  53. salam kami menyediakan perkhidmatan pengubahusaian rumah dan pejabat bole hubungi kami berbincang pasal sebuat harga (quatison hubungi /whatsap en kahirul 0123934674

    ReplyDelete
  54. This blog is worth to read for soemone interested to renovate and doing budget for their first house..
    http://nilai-house-renovation.blogspot.my/

    ReplyDelete
  55. Salam, sekiranya perlukan kerja-kerja renovation, kami boleh bantu. Insya Allah kami akan cuba buat yang terbaik. Boleh telefon saya di 0186693552 ilham@scoope tactical services

    ReplyDelete
  56. Salam
    Sy tukang buat kitchen kabinet Dan renovation. Boleh wasup sy saiful untuk free quotation 0173067458. bole cover n.9/kl/melaca Dan Selangor. Page sy HTTP://WWW.DAFSSMART.BLOGSPOT.COM

    ReplyDelete
  57. Salam
    Sy tukang buat kitchen kabinet Dan renovation. Boleh wasup sy saiful untuk free quotation 0173067458. bole cover n.9/kl/melaca Dan Selangor. Page sy HTTP://WWW.DAFSSMART.BLOGSPOT.COM

    ReplyDelete
  58. Tahniah, anda dah memiliki rumah sendiri. TAPI dah ke tuan/puan melindungi PELABURAN lifetime ni dari KEBAKARAN???
    Apa jadi - nauzubillah - kalau terjadi kebakaran. Loan dengan bank masih kena bayar tapi rumah dah hangus.
    Dapatkan PERLINDUNGAN TAKAFUL KEBAKARAN. WAJIB ambil. PM saya untuk dapatkan harga terbaik - Saaidon 017-3303304

    ReplyDelete
  59. Salam semua, kepada sesiapa yang berminat untuk membina rumah di atas tanah sendiri boleh hubungi saya. Terdapat pakej promosi yang bermula dari serendah 85k hingga ke 130k untuk pembinaan rumah. Kami juga melakukan kerja kerja ubah suai rumah, lawatan ke site adalah percuma. SEBUT HARGA DAN LUKISAN PELAN ADALAH PERCUMA!! 3D GRAFIK PERCUMA BAGI PELANGGAN YANG BERMINAT MENDAPATKAN PERKHIDMATAN KAMI. HUBUNGI SAYA DI 018-7775077 UNTUK MAKLUMAT LANJUT SEKARANG!! BOLEH CALL WHATSAPP 24JAM AVAILABLE.

    ReplyDelete
  60. saya mencari panel utk
    carpenter
    tukang cat
    wirering&electrical
    plumbing
    dan yang lain
    utk saya jadikan panel dan bekerjasama dengan saya dalam satu site.

    syarat2

    kerja kemas dan ikut time atau tarikh yang doberikan
    amanah
    bertanggungjawab
    tepati masa
    kerja yang teratur dan cantik

    jika ada yang nak jadi panel atau sudi bekerjasama dengan saya sama2 mencari rezeki beritahu saya dan pm saya yer

    assalamualaikum
    0133238872

    ReplyDelete
  61. saya mencari panel utk
    carpenter
    tukang cat
    wirering&electrical
    plumbing
    dan yang lain
    utk saya jadikan panel dan bekerjasama dengan saya dalam satu site.

    syarat2

    kerja kemas dan ikut time atau tarikh yang doberikan
    amanah
    bertanggungjawab
    tepati masa
    kerja yang teratur dan cantik

    jika ada yang nak jadi panel atau sudi bekerjasama dengan saya sama2 mencari rezeki beritahu saya dan pm saya yer

    assalamualaikum
    0133238872

    ReplyDelete
  62. Assalam.. Blackpearl Construction.. kami menyediakan perkhidmatan renovate rumah grill pagar wiring.. harga berpatutan dan berkualiti.. in shaa Allah on time.. base di meru klang.. kwsan kl dan selangor.. blh hubngi sy whatsapp or call hafiz - 01152882023

    ReplyDelete
  63. kami menyediakan house building renovation ataupun anda mengalami masalah wiring ataupun sumber air boleh hubungi kami di nombor 0175440074

    ReplyDelete
  64. kami menyediakan house building renovation ataupun anda mengalami masalah wiring ataupun sumber air boleh hubungi kami di nombor 0175440074

    ReplyDelete
  65. ENESEN CONSTRUCTION SERVICES

    WE ARE PROFESSIONAL - WE PROVIDE FIRM CONTRACT, AND WE WILL BE WILLINGLY FACE ANY CIVIL CHARGES IF WE FAIL TO DELIVER THE SERVICE AS AGREES IN THE CONTRACT.

    WE ARE BUMIPUTERA COMPANY REGISTERED UNDER SSM,
    WE PROVIDE CONSTRUCTION AND HANDYMAN SERVICES IN KUALA LUMPUR AND KLANG VALLEY
    REGIONS,

    HOUSE, OFFICE AND FACTORY RENOVATION,
    KITCHEN RENOVATION,
    BATHROOM RENOVATION,
    EXTENSION WORKS,
    FLOORING AND TILING,
    RE-ROOFING,
    PLUMBING,
    WIRING,
    PLASTER CEILING AND PARTITION/GYPSUM INSTALLATION,
    CUSTOM GRILL, GATE AND FENCE,
    CUSTOM CABINET AND WARDROBE,
    LANDSCAPING,
    INTERIOR DESIGN,
    AND ANYTHING INCLUDED IN CONSTRUCTION FIELD.

    WE ARE ALSO EXPERTS IN BUILDING BUNGALOW,

    BEST PRICES BASED ON THE PLAN AND CUSTOMER'S BUDGET.
    WE SERVE THE BEST QUALITY AND FINISHING.

    FREE QUOTATION.
    WARRANTY UP TO 6 MONTHS.



    013-231 2939 - SYAHIR

    ReplyDelete
  66. Salam,
    Saya contractor berpengalaman 15 tahun, banyak projek yang sudah kita siapkan seperti bina rumah, rumah tambahan, dapur & Porch, rumah tepi, kolam hiasan, pergola, pertukangan kayu, landscape dll,
    Kita membuat harga dengan detail beserta 3d image yang mudah di fahami,
    Untuk maklumat lanjut sila lawati blog
    www.mytukang.com
    Atau Call/WhatsApp di talian +60 126794771 BUDI

    ReplyDelete
  67. Salam,
    Saya contractor berpengalaman 15 tahun, banyak projek yang sudah kita siapkan seperti bina rumah, rumah tambahan, dapur & Porch, rumah tepi, kolam hiasan, pergola, pertukangan kayu, landscape dll,
    Kita membuat harga dengan detail beserta 3d image yang mudah di fahami,
    Untuk maklumat lanjut sila lawati blog
    www.mytukang.com
    Atau Call/WhatsApp di talian +60 126794771 BUDI

    ReplyDelete

nak komen? silalah. terima kasih daun keladi, senang-senang komen lagi:)