Wednesday, April 4, 2012

Long Distance Relationship. Senang ke?

Aku sebenarnya tengah duk pulun proposal. haha. tapi bosan gila sebab baru lepas makan, otak tak berapa nak jalan. ia lebih kepada, perut kenyang, mata ngantuk =p




so, duk surf internet sambil bace jurnal. tapi 90% adalah buat perkara lagha =)
jurnal jeling sambil catit, angguk kepala jer. hihi.





then, aku terjumpa pasal long distance relationship(LDR) or hubungan jarak jauh. eh jap jap. apsal kau carik benda-benda gini?




*sengih lebar nampak gigi besar gedabak*




1st, sebab aku nak tau tips-tips LDR ni. yelah. most of my fren selalu terkejut bila tau Uncle D kat Sarawak, aku kat sini. camne kitorang boleh kenal la, bila jumpa la, sume orang nak tau. tapi takde sape nak tau camne nak kekalkan hubungan ni. tsk tsk.





thats y aku duk mencari tips-tips tu.hahaha.





1) TETAP BERHUBUNGAN SETIAP MASA



Memang aku dengan Uncle D selalu call, msg. kadang-kadang kalau t'on9 kat fb tu, cepat-cepat duk tegur,sakat. tapi macam biasa lah. hubungan manusia ni selalu ada pasang surut. ada masa dua-dua rindu, ada masa biasa jer. tak rasa pape. bak kata Uncle D, macam takde makwe pun iya gak.kahkahkah. *kang aku mesej tiap2 minit kang,padan muka.haha*






2) LAKUKAN AKTIVITI KESUKAAN


Okey. walaupun sorang sana, sorang sini tak bermakna yang korang kena jadik macam takde nyawa.hiduplah cam biasa. macam aku, sebab tengah sambung master, so aku takde masa nak buat aktiviti kesukaan. plus, aktiviti kesukaan aku memerlukan wang. sebab wang tak berapa nak ada, maka ia dihentikan buat sementara waktu. muahahaha. sama gak macam Uncle D. Kalau dia balik semenanjung, aku biarkan aje dia nak jamming lah, men game lah, lantak hang la.haha. yang aku tau, spend sikit masa untuk aku. borak dengan aku. jangan ingat aku robot takde jiwa yang mahu dibelai....kehkeh.





3) SELESAIKAN MASALAH DENGAN CEPAT



Yup. bila jauh, sebenarnya lagi susah.sebab kita tak paham apa pihak sana lalui dan pihak sana pun tak paham apa yang kita lalui. so, bila ada problem, cepat-cepat baik, kasik setel. sebab tu kena selalu share even ko keluar dengan selipar sebelah kuning sebelah hitam cam aku =p. mesti cerita so dia tau ko jenis macam mana and apa yang ko sedang buat. just like the other day, aku merajuk. bukan lah suka-suka nak merajuk tapi rasa macam tak diendahkan -_-. pastu aku pulak jenis pendam, tak reti nak marah-marah or cakap terus terang yang aku tengah sakit hati. so sampai satu tahap, benda ni jadik dalam. yang uncle D plak tengah stress, jiwa memberontak tak tahan nak balik sini.nampak tak punca masalah?
so bila dua-dua dah cool, baru boleh story apa yang ada dalam hati=)





4) TUNJUKKAN PERHATIAN *JANGAN BELAI LAK*


Lawak budus je tuh. haha. so walaupun jauh, kena gak tunjuk kasih sayang yang tak seberapa tuh.hihi. Aku dengan Uncle D beza gila. aku jenis yang suka duk hantar email konon bajet lawak padahal mental and Uncle D pulak jenis dapat, baca, tak reply. hampeh kan? haha. Tapi aku dah paham. sebab tu tak kisah. kira kalau dia balas, gerenti aku tak tido malam.kahkahkah. sib baik sms dia reply. kalau tak reply, memang aku terbang pergi cekik dia kat sana =p


and aku rasa tak salah kalau kita buat kejutan dengan cara masing-masing. saja nak kasik hati bunga-bunga, kembang sampai tidur pun muka senyum. haha.
p/s: ingat nak letak prtsc email yang aku bagi semalam kat Uncle D. tapi, cancel ah. sebab aku rasa privacy gila-gila. teehheeee







ni je lah tips yang aku jumpa. conclusionnya, sendiri nak selamatkan hubungan, sendiri lah jaga =)




sekian dari dr fadzilah kamtumi *come to me* haha

No comments:

Post a Comment

nak komen? silalah. terima kasih daun keladi, senang-senang komen lagi:)