Saturday, January 7, 2012

Khas Untuk Lelaki: Senarai Lagu Untuk Dinyanyikan Semasa Melamar =)







Sweet? Sape lah yang tak nak diproposed sebegini kan? ngeeehheeee






Tapi ingat tak, Timothy kata dia segan dan tak biasa buat camtu?
Korang jangan ingat senang nak melamar ni...Guys need a lot of things to prepare for something like that.






Kalau nak ikutkan, ada banyak cara nak melamar orang perempuan ni. Biasalah. Perempuan kan suka benda-benda romantik. Bunga ros, hadiah, surprise, candle light dinner kat restoran mewah. Kalau kau bagi bunga tahi ayam, hadiah panties corak rimau bintang yang 3 RM15, candle light dinner kat restoran mamak 24 jam tu, alamatnya memang kena reject lah...







So, apa cara yang korang boleh guna untuk melamar gadis yang di-cinta-i?eceh.skemanya ayat. geli mak noksssss.....=p





1) Guna cara Meme Proposal

- Please okay. Ia berkesan. Tak nampak Shorty nangis-nangis sambil senyum bila tengok cincin?hihi.




2) Guna surat

- Alah. Ni untuk mamat yang malu tahap gaban lah ni. Yang jenis, nak tapi takut nak cakap. Haaa....tulis je surat bang. Cakap dah lama perhati, suka tengok bila awak pakai baju kurung bunga halus, jalan-jalan sambil ketawa. Ceritakan balik macam mana korang jumpa. Pastu, cakap la yang korang rasa bahagia kalau dapat hidup bersama sampai tua. Aku rasa ni la antara ayat yang boleh cairkan hati perempuan
*tu kalau depa suka kat hang lah*
=p





3)Saya nak kahwin dengan awak


- Make sure ayat korang penuh. jangan cakap
"saya nak kahwin..."
Itu macam nak bagitau yang korang nak kahwin dengan orang lain.hihi.
Then, keluarkan cincin. Kalau adalah. Kalau tak ada, sila teruskan dengan ayat begini,
"Kalau awak setuju, saya nak hantar rombongan minggu depan. kalau awak tak sabar, esok jugak saya hantarkan."
senang, kan?
Tak pun. korang boleh guna ayat Uncle D.
"Jom kita kawen, win."
=p
win tu merujuk nama aku. kalau nama girlfriend korang Timah, tukarlah pada Timah.ngehhheeee




4) Mempamerkan Bakat Nyanyian



Perghhhh.... ni memang best. sape yang ada suara sedap, pandai main gitar kah, pianokah.bolehlah guna cara ni. Yang penting, korang kena pandai pilih lagu.





a) You're My Everything by Santa Esmeralda


Maybe jenis old song tapi best. Romantis. Ecewah.



b) Now and Forever by Richard Marx

lagu ni  untuk wife dia. tapi aku rasa sangat sweet dan menyentuh hati..owhhhhh*dah start feeling nak jadik wife la konon-konon*
kuikui



c) Love You Till The End by The Pogues


Aku terjatuh chinta sama ini lagu masa tengok filem P.S I Love You. Alah..cerita yang buat aku menangis syahdu tu. aishhhhhh



d) Shes Gone by Steel Heart


err....ni lagu kalau korang ada buat salah and rasa macam patut je korang ajak girlfriend korang kahwin. hehe
Tapi, ni kalau korang rasa nafas korang panjang and vokal macam Black Mentor or Lan The Typewriter tuh.





Bukan apa. Aku takut lepas or masa korang nyanyi lagu ni, korang dikejarkan ke hospital.



sebab




errr.....err....






duburmu rabak
kahkahkah.






ok. tu jer. babai.







No comments:

Post a Comment

nak komen? silalah. terima kasih daun keladi, senang-senang komen lagi:)