Friday, November 18, 2011

Kalau Boyfriend/Husband Kantoi Dating Dengan Girl Lain. Apa Nak Buat??






Bangun pagi, on laptop, terus bukak blog. Tulah keje aku kalau free. free ke nyahhh??







Tadi tengok blog cik epal. sweet orangnya. muda dari aku kot tua ke I nie hehe. This time dia duk cerita pasal tajuk entri kat atas.
Apa nak buat kalau boyfriend keluar dating dengan girl lain?
Aku baca pastu duk gelak-gelak sorang. maklumlah, perempuan mereng =)






***************copypaste*************************

@ serang facebook dia

@ buat benda sama balek, keluar dengan lelaki lain pulak. tunjuk depan dia. baru dia tahu apa kita rasa


@ pergi  dekat dia tampar lapan puloh das terus lepastu break


@ balek rumah  koyak semua gambar dia


@ smackdown dedua sekali. Boyfriend dengan perempuan tu sekali kasi smackdown


 
@Gaduh dekat sms. Sopan sikit


@ KITA BAKOOO JEEE. KITA BAKOOO. DEDUA KITA BAKOOO! 


@ ada aku kesah?

****************************************************



Kalau cik Epal tu duk pilih jadik salesgirl, aku pulak, nak buat apa?
Seiously, aku pilih tanya depan-depan. aku tak lah serang dia yang tengah sedap dating macam singa betina 14 hari tak makan.
Aku jumpa depan-depan, tak cakap apa pun. Just pandang and senyum. Biar dia rasa bersalah. Muka macam taik itik, kuih pau dah kene penyek.Ok fine. takde peribahasa mengarut cam ni =p





Agak-agak dah ready nak cakap, kita call dia. Kot-kot boleh jumpa. Kalau dia tak nak, mengelak semacam, just talk through the phone.
Tanya soalan -soalan macam ni :





- Siapa girl tadi tu?
-Dah berapa lama kenal? Dah berapa lama u buat benda jahat ni kat belakang I?
-So, sekarang ni, kita nak buat macam mana? I tak minat laki sweet talkers cam u. Penipu je lebih. Better I bawak haluan I, u bawak haluan u.



For sure ada adegan pujuk memujuk, nangis bagai. Kalau rasa kuat, still sayang kat boyfriend tu, alamatnya kena lah hang terima dia balik. Tapi, ingat la satu benda ni. Bila dah terima balik, jangan ungkit-ungkit kesilapan dia sebab nanti korang takde mood nak berkasih sayang. hikhik






Tapi, untuk perempuan macam aku, yang tak suka bising - bising, malas nak hadap lama - lama, memang aku 'angkat kaki'. Biasalah, perempuan. Mudah memaafkan tapi sukar melupakan. Eceh =p
Daripada aku 'berbulu' sebab dah tengok dia dengan girl lain, baik lah aku putus and carik yang baru. muehehehe





Inilah cara yang paling bagus sekali. Pleaselah jangan main serang-serang kat facebook. Tak matang okey.

Kalau korang pergi and lempang boyfriend 80x pun, aku tak setuju.
Better korang tumbuk dia. Macam aku cakap dulu, lelaki tak suka perempuan lempang dia. Diorang rasa tercabar + hina dina sangat. So, kalau tumbuk, diorang akan rasa owhhh tumbuk jer =)





Tapi, tu lah. kalau gaduh - gaduh besar, serang yang laki, serang yang perempuan lain, tapi at the end, tak de apa. Sebab nak kecoh - kecoh sangat, relation tu setakat boyfriend-girlfriend.




Lainlah kalau dah suami isteri. Tunang aku consider jugaklah. Sebab selangkah lagi dah nak jadik husband and wife. Kira cam dah terikat lah jugak.




Kiranya, kalau korang cam terfikir, apasal aku cam tak beria-ia nak selamatkan hubungan. sebabnya dia bukan laki aku, bukan tunang aku. So, aku malas nak sungguh-sungguh bagai. Lagipun, dah kalau dia gatai sangat nak berbetina, biarkan aje. kita carik yang lain *wink*





Tapi, kalau dah jadik tunang ke, husband ke. Memang aku sungguh -sungguh bagai.




siap segala perisai....




Dengan nie.......





A Husband and Wife Fighting Royalty Free Clipart Image


Tapi tak mainlah setakat ketuk-ketuk
*asah pisau tajam - tajam*
*muka bengis*






sebab den benci ekau tipu den.
den tak suka bonar  ado betino lain dalam hidup ekau ngan den ni haaa....
*_*



















1 comment:

  1. erhmmm...kalo bf aku..aku angkat kaki jer..ape,ingat aku nie tak laku ke? kalo laki aku lak...haaa,aku ghi Jab.Agama teros la, ape lagiiiikkkk hahaha..ingat aku taley ke idop tanpa ko disisi cewah hahaha

    ReplyDelete

nak komen? silalah. terima kasih daun keladi, senang-senang komen lagi:)