Saturday, October 15, 2011

Riuh Tapi Sebenarnya Sunyi. Rindu ke?








Pagi -  pagi lepas Subuh telefon emak. aku rasa dah jadi rutin pulak.
macam zaman USM dulu.
Sehari tak dengar suara mak, rasa lain je hidup ni.
nak buat apa pun, rasa macam tak diredhai.





Memanglah aku ni jenis mulut bising.
Ada je benda nak cakap, nak gelak.
Even kat dalam lecture pun, aku selalu gak borak-borak
dengan international students.
Owhh sekarang I dah ada kawan-kawan baru *wink*
Sonam, Lhaten from Bhutan.
Beshawa from Iraq.
Fatouma from Libya.
Karim from India (dipanggil head of family sebab paling tua.hihi)
Ada lah lagi seorang dua.
Tapi ni paling rapat lah.
Siap g lunch together lagi.





Aku cuma nak rindu mak jer.
yang 3 lagi tue aku tak nak rindu =)






Selalu discuss, buat lawak dengan diorang,
tapi aku tetap rasa sunyi.
-__-
Nak kata rindu kat Uncle D, hari - hari aku rindu. haha.
Ni memang sah lah.
Homesick.
Rindu rumah tahap gaban.
Nasib baik lecturer bagi assignment banyak.
Takdelah aku ni "meleper" sebab rindu Senawang.





 


Tapi, ni kira okeylah.
Aku boleh handle even rindu rumah sangat-sangat.
Dulu, masa umur 18 tahun, tercampak kat KMJ sorang-sorang,
seminggu lebih aku homesick.
Pantang mak telefon, terus suara sebak.
Melalak actually mak ngan anak sama-sama nangis *_*
Then, seminggu tu jugak aku tak boleh nak telan makanan.
Yelah. dah bertahun - tahun aku duduk "mencekik" air tangan mak aku.
Alih - alih kena beli makan kat kafe.
Tekak ni pulak memilih.
Dah jolok masuk pun, still tak nak telan.
Perit.
Tulah homesick paling dahsyat.











 


Sekarang ni, memang aku duk menghitung hari jelah.
Nak balik rumah.hikhik.
Kang agak-agak rindu, bukaklah video yang ada family.
Pastu, gelak sorang-sorang nampak benor rindunya
kadang-kadang, tengok gambar family
teringat time tu tengah gelak ke apa
*belek mypictures sambil lap air mata*
*tengok video sambil lap air hidung*






p/s : aku tau aku dah besar. umur dah 25. dulu time keja pun, aku mesti balik rumah seminggu sekali. tak pun, dua minggu sekali. ni dah nak masuk dua bulan tau.
2 bulan? Apsal aku rasa macam dah bertaon duk UTM nie? -_-
















No comments:

Post a Comment

nak komen? silalah. terima kasih daun keladi, senang-senang komen lagi:)