Sunday, October 2, 2011

Berkat Ibu.






Hari ni saya tak nak mintak apa - apa.
Kalau boleh err kalau rajin, awak - awak semua tutup mata dan try recall balik.
Ada tak "sesuatu" or  bad things yang jadi bila awak - awak semua tak dengar cakap mak.
Contohnya, awak - awak semua nak saaaaangat naik basikal, then mak cakap tak payah. Hari dah senja. Esok - esok aje main.
Tapi awak - awak semua deeeeeegil jugak.
Tak sampai lima minit, awak - awak semua
dah terjatuh basikal - kaki sakit - luka berdarah hijau
comel tak bila guna ayat awak - awak semua

=p




Or mak kata, jangan panjat pokok, nanti jatuh kepala luka. tapi kita keras kepala, degil tak nak dengar cakap. Tak sampai seminit, memang kita jatuh betul - betul jatuh - terhentak - sakit -
kepala tercabut
melampau la tue win sampai kepala tercabut
*_* 
 
 
 
 
Kadang - kadang, kita pulak yang marah mak, janganlah cakap bukan - bukan or mintak yang tak elok sebab kita tahu apa saja mak cakap, itu adalah doa.
 
 
Anda percaya?
 
 
Saya percaya
sweetnya bila guna saya *ahak*
 
 
 
 
Selain contoh - contoh merepek seperti di atas, berkat dan restu emak juga menentukan sama ada kita hidup dalam keadaan yang baik atau tidak, berjaya atau tidak. Tak kiralah apa jua situasi sekalipun.
 
 
 
Contoh paling dekat, masa I zaman jahiliyyah dulu. Bagitau mak, tengah kawan dengan somenone. Mak diam. Just cakap, pandai-pandai jaga diri. Ingat yang awak tu masuk kolej sebab nak belajar. Ya, kepala mengangguk tapi dalam hati
mak nie....Kita dah tersayang dia dah =p
Mak pesan, jangan sesekali letakkan harapan/sayang pada lelaki. pegang pada satu benda, nak sayang, sayanglah orang yang dah jadi hak kita.
kepala angguk banyak kali
 
 
 
Tapi, memang betul.
Bila mak tak redha seredha redhanya,
hubungan tu tak ke mana.
See? Berkat ibu/emak tu pentingkan?
 
 
 
 
 
 
Kiterr aderr test esok lerrr...-_-
(sambungan mesej ialah semasa dia menghadapi ujian esok pagi. Aminnnn)



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



2 comments:

nak komen? silalah. terima kasih daun keladi, senang-senang komen lagi:)