Wednesday, September 21, 2011

Perokok WAJIB pergi Umrah dan Haji??!






Owh sejak sambung belajar ni, jarang - jarang tengok berita, baca suratkhabar *penjimatan wang* -__-
tapi sekali keterujaan dan nafsu membuak-buak
maka
beli jugak suratkhabar
*sebab takde suratkhabar nak buat alas-alas makan*
^_^





info terbaru bila baca suratkhabar ialah
harga sekotak rokok RM 10?
ke aku je yang baru tau?
mungkin sudah jadi katak di bawah tempurung
owhh nooooooooooo





Teramatlah terperanjat sebab ya, u know, sekotak RM 10?
Mahal weh mahal.
Aku boleh beli 2x untuk makan tu *_*








 
kira-kira dibuat sebelum pergi basuh baju. terima kasih =)





RM18250?
Wah..lepas nak pergi haji and buat umrah tu. Takpun, boleh guna duit tu, masuk meminang I nie ~ lalalala
mak punya duit belanja tak semahal ni nokssss




Dulu masa aku ngajar pun, banyak kali gak aku cakap kesan merokok ni. Tapi entah diorang ingat ke tidak -_-


Antara kesan merokok 



- kulit bersisik

sisik yang macam mana? cam sisik ikan ke? entah. tak tau. tapi aku rasa kulit diorang ni jenis yang kering-kering sehabis kering. kasar gitu. hihi


-gigi kuning/cepat rosak

anda perokok tegar? just say bye-bye pada gigi putih yang dulunya dinikmati di zaman cute kecik anda =)


- penuaan awal/berkedut

jangan nanti time anda bersanding atas pelamin gah, orang ingat anda ialah bapak pada isteri anda. gerenti senyuman menjadi kelat.

- rambut tipis

bukan orang laki memang rambut diorang bila dah zaman hampir senja tu makin kurang ke? *gelak guling*

- kurang berjaya dari segi seks

nanti bini lari ikut Mat Bangla, Mat Lombok, u all marah... tapi...
mak tak boleh nak cakap pasal ni lebih-lebih nokksss
mak belum kahwin lagi *_*





p/s : serius ni. Kalau perokok tak nak guna RM 18250 tu, bolehlah sedekah kat aku. ngehngehngeh =) 


6 comments:

  1. Pehh.. kalau gaji RM1000...

    RM400 - Kereta/servis/minyak
    RM300 - Sewa rumah/bill
    RM300 - Duit menyara ROKOK

    Tak payah makan, tak payah minum, tak payah beli ubat gigi, tak payah basuh baju (takde duit dah untuk beli sabun), tak payah beli pampers anak, tak payah beli barang dapur. Duit simpanan? JAUH SEKALIIII.

    ReplyDelete
  2. 45IL4H D.K.K : Hahaha. tu lah. RM 300 tu blh bt saving you. smpn 2-3 taon, da blh pinang makwe =)
    mas kawen naik, diorg bising2 :P

    ReplyDelete
  3. yes. kite sokong entri ni . katakn tidak kepada perokok .. hehe

    ReplyDelete
  4. teyn teyn : haha. tp kalau dah syg, nk bt mcm mne? huuuuu....

    ReplyDelete
  5. wooo..betul2..bila dikira2 baru nampak berapa jumlah besarnyer kan..:)

    ReplyDelete
  6. bunga : hahaha. pasni, org ppuan kne blaja math btl2. bab2 nie mmg kne pndi. demi hari tua. hikhik =)

    ReplyDelete

nak komen? silalah. terima kasih daun keladi, senang-senang komen lagi:)