Friday, September 23, 2011

Bila 2 Tahun Tak Buka Kitab






 


SEBELUM

me : boleh ke kita sambung ni, ezi? aku dah lama tak pegang kitab. dah 2 tahun dah ni.


ezi : saya pun. alah...kita sama-samalah belajar.




SELEPAS

ezi : win... apa ni? saya macam blur je ni. awak faham tak?


me : alah...kita sama-samalah belajar =) *blur*




Aku tak kata sambung master ni susah gila-gila. Tak weh tak. Tapi lebih pada mencabarkan mental diri sendiri. Contoh :



1) Environment

 Awal - awal lagi aku dah angin dengan sistem U yang lembab macam siput. okey. Maybe siput lebih laju. Lupakan pada struktur bangunan yang kurang mengghairahkan atau ketiadaan bunga kuning macam drama Autumn In My Heart yang selalu berguguran kat USM. 



2) Kotor 


Aku benci kotor. benci. benci. Masuk kolej, aku boleh accept dan redha bila bilik sedikit kecil. Takpe. duduk pun berdua jer dengan Ezi maybe ada shy-ton jugak kot comel kan ejaan syaitan tue? *_*
Tapi, yang aku tak tahan tue bila toilet pulak kotor. Kalau makcik cuci tu tak ada, I mean during holidaylah, berpinar mata aku tengok lantai. Entah apa lah budak-budak ni buat pun aku tak tau.
Tutup cerita bab lantai. Cerita pasal tempat basuh baju.
Ada yang guna untuk basuh pinggan mangkuk cawan whatever lagilah, tak reti - reti nak buang dulu sisa makanan.
Nak marah, diorang bukannya budak standard 1. dah jadik budak U dah. kalau suh kahwin, memang sah dah boleh beranak =)



3) English Pronunciation


Ni lah benda yang buat aku rasa nak hantuk kepala kat dinding je. Aku tak kata yang aku ni bodoh BI ke apa. Tapi, memang jadik satu problem bila dapat lecturer oversea ni. first lecture, on Monday, muka aku macam orang kena sembelit tapi mak tak sembelit noksss
Where's he from? I dont know but his pronunciation... argghhh..



  From what I heard (eceh eceh) : any kusyen?    
  The real sentences : any questions?


From what I heard (ececeh) : this is pairon
The real sentences : this is Ferum


-___-

I tiap-tiap hari korek telinga tau.




4) Library


Eh. Library dia ok. Tapi, buku - bukulah. Entah nape macam tak cukup je buku Fizik kat dalam tu. Tak macam kat USM, time I muda-muda dulu *_*
Library best. Selesa buat revision sendiri  revision lah sangat,
boleh duduk berjam - jam time pilih buku.
hmm.. sekarang?
Nak tengok adik - adik (anak muda) berwajah kacak pun tak sempat *_*






gambar guna kamera handphone Nokia C3
*tak cun mcm kamera Canon* heeeeeee





p/s : meja study je bersepah. at least I tak buat sepah/kotor kat toilet and tempat basuh baju =p
















  




No comments:

Post a Comment

nak komen? silalah. terima kasih daun keladi, senang-senang komen lagi:)