Sunday, June 19, 2011

Review Movie KL Gangster Arahan Buah Hati Papa

Semalam, kita pergi Alamanda. Tengok wayang dengan papa (Kak Mas) ~ sekarang nama manja kat dalam bilik ialah papa dan saya ialah mama. haha.


Pergi petang sebab dah buat reservation tapi seat jauh-jauh. So, terus tukar ambil tiket malam pukul 8.15. Bagus jugak. Sembahyang Maghrib awal-awal. Sebelum tu, pergi makan dulu, biar perut kenyang.
Jangan kacau mama! jangan kacau mama!



Best ke movie ni?



BEST JUGAK!

Kenapa?


Sebab kita sanggup lambat balas mesej 'someone'
(ehem ehem ~ bweekkkk)
sebab nak fokus tengok cerita nih.
Alah, Kak Mas syok tengok buah hati dia - Syamsul Yusof tu dan I terpikat dengan Adi Putra ~ lalalalala



Okey, cerita ni bermula dengan Malek lakonan Aaron Aziz yang baru je keluar penjara sebab merompak etc. Pastu, adik dia, Jai (Adi Putra) pulak join geng Dragon. Si Malek ni kengkononnya dah tak nak buat kerja jahat dah. Orang kata cuci tangan laa. Tapi, musuh lama dia, si Shark tetap nak pedajal dia. So, bermulalah sengketa bila Jai pun join Shark. 




Aku rasa cerita ni best sebab Zizan dengan Adi Putra yang lakonan dia memang best. Zizan, kelakar dan Adi Putra, nampak keganasan dia tu real. Tapi, walaupun keseluruhan cerita ni best, ada jugak part yang tak syok. Sempat aku menguap sekali dua.


- Lakonan buah hati papalah, si Syamsul Yusof tu. Statik habis. Kadang-kadang aku rasa, macam dia tengah  menyanyi rap pun ada. Gangster rap mungkin??! :O


- Aku benci scene gaduh. Terlampau cepat sangat ke apa entah. Sampai tak puas nak tengok. Feel dia tak macam tengok wrestling or cerita tamil sampai akan keluar ayat
Ambik kau! ambik kau! bagi dia penumbuk sebijik lagi! tendang dia punya perut! (sambil buat aksi tumbuk orang)



- Aaron Aziz cam tak sesuai bawak watak Malek. Muka tak cukup ganaih (ganas) masa berlawan. Orang nak yang brutal sikit time gaduh-gaduh.



Tapi, okeylah cerita ni. Aku bagi 7/10. Aku layan sebab Zizan jer. Part dialog Shark nak KL dan Zizan kena tangkap, memang kelakar.

Shark : Aku nak KL lah! Kau tahu tak??!

Zizan : Bagilah dia KL. Bagilah dia KL ya Allah (muka selamba badak)


Time tu, memang aku tak boleh tahan nak gelak. Tapi, gelak kontrol lah. Kang kalau gelak besar sangat, mamat solo sebelah kanan pandang semacam pulak :P












Wah..muka kemaen berseri-seri lagi papa. Nak tengok buah hati dia:P
Lupalah tu kat mama ! bweeekkkk :)




Nak peluk Adi Putra tak dapat, peluk jelah tiang tue. hikhik.


Catatan hati : Nanti dah tak dapat nak spend masa dengan Kak Mas. sob sob sob.




5 comments:

  1. mesti la muke papa berseri....sbb nk tgk buah ati papa...kikikiiikiki.....da bertahun2 tau papa minat itu anak usop aslam...hahahahhaha....tp papa mara ni...sbb die bunuh lalink papa si zizan tu...huahuahauhau...pasni mama da xde...ngan sape lak papank tgk wayang kan....mst dah x masuk wayang lg pasni....da xde kawan satu kepala....huuuuuuuuuuuuuuuu

    ReplyDelete
  2. ramai yang cakap best citer ni..:)..dah 11 juta kan pungutan dia??

    ReplyDelete
  3. papa...jgn wat mama sedey...uhuhu. kak, geli la plak ckp papa mama kat blog. kang org igt aku ni lesbian lak. muahaha, aku straight okeh. chintaku hanya utk seorang saja..wahahaha
    @ bunga : ha'ah. best la jugak...da tgk blm? hihi

    ReplyDelete
  4. ek ehhh...i x soh pon u letak mama papa kat blog u okeyyyyyyy...sumpah i x suruh..hahhaha.u yg nk letak..huhuuhuh...selisih la hai nk lesbian2 ni....hak hakkk hakkkkk...plz delete my comment...;))

    ReplyDelete
  5. eleh. mmg u x suruh tp i nk promote u kat abg syamsul. muahahahaha

    ReplyDelete

nak komen? silalah. terima kasih daun keladi, senang-senang komen lagi:)