Thursday, May 19, 2011

Review Filem Kongsi Dengan Artis. Siapa Yang Tak Wish Happy Teachers Day kat Aku?!

Fuh fuh. Berhabuk blog aku ni. Busy sikit dengan kerja. Tapi, dalam busy-busy tuh, sempat tengok wayang dengan artis (roommate). haha. Kali ni, tengok cerita Kongsi lakonan buah hati tak jadi, Shaheizy Sam *_*




 

Sebelum tengok, meh kita makan dulu kat Asam House



OMG.....artissssssss




Aku order bubur seafood. Perggghhh...memang terangkat


Tapi, nak terangkat lebih lagi kena ada




benda nih. kicap cili api. baru ar syokkkkk
XOXO




Nape ntah. Artis tak berdiet malam tuh. Maybe Syamsul Yusof dah pesan, "Makan banyak-banyak ya yanggggg". huhuhu
*'artis' peminat setia Syamsul Yusof ye*




Konon bajet ah peminat Shaheizy Sam. siap gambar-gambar kat poster tuh :O




Okey. Best ke citer arahan Farid Kamil nih? Okeylah jugak. Cerita paling sengal yang aku pernah tengok setakat ni. Lakonan Shaheizy Sam memang mantap walaupun kekadang tu aku tak berapa nak paham apa dia cakap. Fizo Omar dengan Yana, biasa jer. Putri Mardiana, dia ada stail weh. Azad Jasmin, ada masa kelakar dan ada masa aku rasa memekak jer. Terjerit-jerit ngan loghat Penang dia. Serious, semak giler.


Yang lain - lain tu, okeylah. Aksi campur komedi. Tapi, aku rasa terlampau banyak sangat komedi sampai tak nampak 'aksi'nya. Harap Tumulak aje yang beria-ia. Owhhhhh....


Sape yang peminat Shaheizy Sam tahap gaban, memang wajib pergi tengok. Tapi, siapa bukan, korang boleh tengok cerita lain
@_@







Mak ai. Tertembam - tembam muka ko ya baca mesej. Sapa yang bagi tuh? Ehem ehem
XOXO



Bukan ehem ehem bagi tapi ex-student aku. Sweet giler mesej dia.
Dah form 5 dah dia. Cikgu doakan awak dapat straight A dlm SPM. Dapatkan kerja bagus-bagus, pastu belikan cikgu kereta Mini Cooper :O


Aku memang suka bila Hari Guru ni. Seronok bila dapat ucapan yang menggumbirakan (gembira) hati dan of course, dapat hadiah :)



 
Aku teruja + terharu bila dapat mesej camni. Bagus betul parents yang berakhlak mulia sebegini lalu dapat melahirkan anak-anak baik macam bebudak tu *ayat skema*
Oh, korang jangan salah sangka bila baca word ustazah tu. Aku tak ajar agama tapi ajar Sains kat sekolah agama masa tuh XOXO


Tapi, itu kisah dua tahun dulu. Sekarang, mendidik anak -anak kecil yang mak ayahnya kaya-kaya. hahaha. Dapat hadiah daripada student pendiam dan sedikit pelik lagi berwajah chumil, Amir Faris namanya.




Dari Australia katanya :)




Kenapa dia bagi aku menate huduh nih? Muka aku sama cam ni ke? Uwaaaaaaaa




Kalau umur Amir Faris ialah 25 tahun ke atas, tentu Teacher mengorat wokeh.
(terharu sangat-sangat)
*_*


Harap belum terlambat. Selamat Hari Guru pada semua cikgu-cikgu yang telah mendidik saya dengan penuh dedikasi dan jaya. Tidak lupa, pada rakan-rakan seperjuangan dan bekas rakan seperjuangan. Eceh.


catatan hati : aku rasa student aku punyalah ramai tapi yang wish kat aku, boleh dikira dengan jari.

p/s : terima kasih pada mereka yang wish especially Nur Najihah, Izzati Athirah (sori, tak sempat nak upload mesej awak kat sini) dan yang bagi hadiah kat saya.










4 comments:

  1. wahhhh...sukernyer..bunga mmg berita2 nk jadi guru..tapi..

    ReplyDelete
  2. aah la....ayang i da pesan....die x bg i diet mase kite g tgk kekasih u punye filem....hhhohoohhoho

    ReplyDelete
  3. OOOO EMMMM JAYYYYYY..kembang punggung shaheizy sam ble tau i ni awek dia. tapi, i tak kisah. i okeh jer nak duduk satu bumbung ngan Mummy Sam.huhuhuhu

    ReplyDelete

nak komen? silalah. terima kasih daun keladi, senang-senang komen lagi:)