Monday, March 14, 2011

Ayah Marah Bila Lelaki Tua Mengorat Anaknya?

Biasanya, kita mesti rasa seronok/teruja gila-gila kalau ada lelaki mengorat kita, kan? Tu pun kalau kita pun suka lelaki tu Tapi, macam mana pulak kalau ada lelaki yang umurnya lebih kurang macam mak kita, mengorat?


Mak kiterrr baru 45 tahun this year:)



 

Dan ada 8 orang anak. Dalam gambar ada 7, yang ke-8 tu dah jadi tukang amik gambar*_*



Berbalik pada persoalan tadi, alkisahnya, oleh kerana ingin mengumpul wang bagi merealisasikan impian pada tahun ini macam yang kita ada cerita dulu. Korang godek-godeklah ya Senarai Cun 2011. Maka, kita pun buat iklan untuk kelas tuisyen dan mengaji. 


One day, I got a call dari seorang lelaki yang kata nak hantar anaknya mengaji dengan I. Dalam I terang-terangkan pasal kelas, bayaran bla bla bla, dia tanya, "Dah kahwin ke belum?" I tergelak besar dan jawab jujur lah,"belum."


Petangnya, dapat mesej sebegini.


Ustazah tu sebab I letak kat iklan : Hubungi Ustazah Azwin
:O


2-3 hari kemudian, dia call lagi. Sebabkan I tak save nombor, nak tak nak, kena layan gak. Adalah dalam 2 minit. I cakap, I ada tuisyen malam nanti. So, nak bersiap - siap.


Ingatkan dah tak call, tapi dia call lagi dua hari lepas dan ajak jumpa. Mula - mula, dia mintak address, nak datang umah what? kau gila apa nak datang umah anak gadis? 
I cakap, No. Kalau nak sangat jumpa, kita jumpa kat kedai depan tuh, tepi jalan sana lepas Maghrib. Sebab memang I dengan housemate nak keluar, beli barang basah nak masak.

Dia kata umur dia 36 tahun, kerja sendiri iyalah tu. So, kitorang jumpa. Actually I terkejut sebab dia tak macam 36 tahun pun. Nampak lagi tua dari ayah XOXO

Tapi, bukan sebab tu I mengelak. Sebab personaliti. I tahu dia ada niat tak baik dengan I. The way he talked to me at night, memang dah dapat rasa keMIANGannya. Bak kata housemate I, ingat manja ke jeling-jeling you macam tuh *gelak besar*

Sejam lepas tu, dia call tapi I biarkan. Kalau kita dapat rasa orang niat tak baik dengan kita, cepat-cepatlah jauhkan diri. Disebabkan handphone asyik bunyi dan I pun tak tahan, I letak nombor dia dalam blacklist. So, dia tak boleh call dan sms.

Tapi, kita akan tahu orang yang diblacklist itu call bila dapat mesej cam ni.

Dah berpuluh kali dapat mesej ni *sigh*
 
Tanpa disangka - sangka, family datang semalam dan I terbukak cerita ni. Maka, sang ayah pun naik angin. Siap nak pergi jumpa dan belasah that guy *_*
 
Jadi, disebabkan ayah seorang yang sangat prihatin, I dapat mesej ni pulak.
 
 

Hahaha



Hahahahahaha *golek golek gelak*


Adus. Rasa macam kelakar betul.



Inilah dia orang yang nak belasah that guy @_@
Please, ayah. Awin dah besar, tahu jaga diri sendiri dan boleh handle problem macam ni. Biasalah orang lelaki mengorat. Yang penting, kita. Nak layan ke tak nak.

P/S: Tetiba terfikir kalau aku bertemu jodoh dengan duda, bujang terlajak umur 40 an. Apa agaknya ayah aku buat eh? :O

Tapi, kalau bujang cam Anuar Zain ngan Fahrin Ahmad, boleh restu tak ayah? Boleh lah boleh lah. hihi

9 comments:

  1. hahhahahhaha.....i like the storyyyy...panasss!!~~~

    ReplyDelete
  2. @ shitah bahari: panas! xabis2 ngan gaya fazura.gedix tul.i loikkeee.kehkeh
    @ novelgurl: nak no fon dia tak? hahaha

    ReplyDelete
  3. heheheeh cerita ni cam lawak tapi ada pengajaran dsebalik kisah ini...heheheheh....tp kalau sampai belasah membelasah ni x patutlah ..sbb dia x buat apa pun... cuma kata je terus terang cakap elok2 settle lah semua insyaallah.... kekerasan bukan lah jalan trbaik utk penyelesaian...ttp kadang2 perlu juga...
    sekadar pendapat..harap maaf..

    ReplyDelete
  4. tau xpe. mmg xske sgt ayah nk membelasah2 org. that guy mmg xbuat apa. lainla kalau dia stalker, ganggu kita kat dpn umah. biasala, ayah. risaukan anak:)

    ReplyDelete
  5. hahahahha..xtahan...ayat ayahda tu..

    tua tu ada call lagi x..

    hahahah..tergolek2 rasa nak ketawa..haha..

    ReplyDelete
  6. kita gelak pun psl perkataan 'tua' tu lah. kehkeh

    ReplyDelete
  7. kot kot geng lama ayah.......hehehee...pepehal, inform me org yg paling dekat ni,i leh nyanyi lagu ramlah ram yg jeling2 kau menjeling senyuman mu menggoda.....sampai dia pengsan.btw..ckp ngan mama u actor yg kiter carik nama tu abu bakar juah namanya.....heheh

    ReplyDelete
  8. hahahahaha.next time, gunalah nama u, aunt lin:)

    ReplyDelete

nak komen? silalah. terima kasih daun keladi, senang-senang komen lagi:)